Nieuws & artikelen

Zijn witte daken duurder dan donkere daken?

Een vraag die we veel krijgen is of het voordeliger is om je dak wit te verven. In dit artikel gaan we dieper in op die vraag.

Zijn witte daken duurder dan donkere daken?

Als je overweegt om je dak te vervangen, is het logisch om je zorgen te maken over de kosten. De meeste mensen denken dat een wit dak duurder is dan een traditioneel donker dak vanwege de extra kosten van de witte coating. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Het korte antwoord is nee. Witte dakcoating is ongeveer even duur als een nieuw Bitumen dak. Echter kan een wit dak na 25 jaar in één laag worden overdekt waardoor het een stuk goedkoper is dan een bitumen dak. Daarnaast bespaar je met een wit dak ook op energiekosten, dus over lange termijn is het een veel beter product.Maar er zijn nog meer voordelen aan het hebben van een wit dak dan alleen de kostenbesparing. Hieronder gaan we dieper in op de voordelen van witte daken.

Minder temperatuursverschillen

Wist je dat witte daken de temperatuursverschillen in een gebouw kunnen verminderen? Traditionele zwarte daken kunnen oplopen tot 80 graden Celsius in de zomer, terwijl een wit dak bij soortgelijke temperaturen slechts 40 graden Celsius wordt. Dit kan leiden tot een comfortabeler binnenklimaat en minder behoefte aan airconditioning, waardoor je nog meer kunt besparen op energiekosten. Bij de lagere temperaturen werkt de airconditioning al een stuk efficiënter. Lees hier waarom dit zo is.

Man die dak wit verft of coate
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd hoe dak coating jouw dak kan verbeteren? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Langere levensduur

Witte daken gaan ook langer mee dan traditionele donkere daken. Dit komt omdat donkere daken vaak te maken krijgen met extreme temperatuurschommelingen, wat kan leiden tot scheuren en barsten. Witte daken daarentegen zijn beter in staat om deze schommelingen op te vangen, waardoor ze minder snel slijten en langer meegaan.

Ook kan onze witte dakcoating aangebracht worden op een bitumen of EPDM dak dat eigenlijk al toe is aan vervanging. Doordar de dakcoating uit siliconen bestaat, maakt het het dak weer volledig geseald en zo goed als nieuw, waardoor de levensduur van je dak weer tot 25 jaar langer meegaat. Na het verstrijken van de levensduur kan het dak met een enkele nieuwe laag weer tot 25 jaar verlengt worden.

Milieuvriendelijk

Een ander voordeel van witte daken is dat er geen schadelijke stoffen zoals teer gebruikt worden bij de productie ervan. Hierdoor zijn ze veel milieuvriendelijker dan traditionele donkere daken. Ook hoeft je bitumen of EPDM dak niet afgevoerd en vernietigd te worden. Bovendien dragen witte daken bij aan het verminderen van het stedelijk hitte-eiland effect, waardoor de omgevingstemperatuur in stedelijke gebieden lager blijft.

Onderhoud

Het onderhoud van witte daken is relatief eenvoudig en goedkoop. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe het oppervlak reinigen met water en zeep om vuil en stof te verwijderen. Dit zal helpen om de reflecterende eigenschappen van het dak te behouden en de prestaties op peil te houden.‍

Kortom zijn witte daken  niet duurder dan traditionele donkere daken en bieden vele voordelen. Ze gaan lang mee, verminderen temperatuursverschillen, zijn milieuvriendelijker en hebben minder onderhoud nodig. En natuurlijk bespaar je ook nog eens op energiekosten. Dus als je overweegt om je dak te vervangen, is een wit dak zeker het overwegen waard.

Ben jij geïnteresseerd in het verlagen van je binnentemperatuur op warme dagen maar weet je nog niet zeker of een wit dak je hiermee kan helpen? Maak je geen zorgen, wij leggen het graag aan je uit! Neem via deze pagina contact met ons op.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis? Vraag dan nu een offerte aan en ontdek hoeveel je kunt besparen met een wit dak en zonnepanelen!

Meer weten over de bovengenoemde voordelen? lees ook onderstaande berichten:

> Zonnepanelen en een wit dak: 30% meer energie-opbrengst

> Gewichtsverschil witte dakverf ten opzichte van bitumen dakbedekking

dak wit schilderen offerte
Vrijblijvende offerte?

Vraag een vrijblijvende indicatie offerte aan

Offerte aanvragen

Verleng de levensduur van je dak vandaag!

Met onze witte dakcoating bent u verzekerd van een probleemloos dak. Zonder de hoge kosten van een complete renovatie. Vraag een offerte aan!

dak coating wit
Blog

Gerelateerde nieuws & artikelen

Vrijblijvende offerte aanvragen
Vrijblijvende offerte aanvragen