Nieuws & artikelen

Airco-units op een wit dak: vergroting efficiëntie airconditioning

Verminder het energieverbruik van airco-units met een wit dak

Het gebruik van witte daken in combinatie met airco-units wordt nog niet veel ingezet in Nederland, maar is voor veel panden een erg goede optie. De voordelen zijn namelijk enorm, zowel financieel als op het gebied van duurzaamheid. In dit artikel bespreken we de voordelen van witte daken in combinatie met airco-units in meer detail.

Vermindering van de koellast

Een van de grootste voordelen van een wit dak in combinatie met een airco-unit is de vermindering van de koellast. Dit komt doordat een wit dakvlak veel minder warm wordt dan een donker dakvlak. Hierdoor zal de binnentemperatuur minder snel oplopen, wat resulteert in een lagere energierekening. Dit kan vooral in warme klimaten enorm schelen.

Vergroting van het rendement van de airconditioning

Een ander groot voordeel van witte daken in combinatie met airco-units is de vergroting van het rendement van de airconditioning. Wanneer de omringende dakbedekking een hoge temperatuur heeft, zal het rendement van de airco-unit aanzienlijk naar beneden gaan. Dit heeft als gevolg dat de binnentemperatuur niet meer op een juiste wijze gereguleerd kan worden, vooral op warme dagen, terwijl je juist dan je airco het meest nodig hebt.

Door het aanbrengen van een witte dakcoating op het dak, kan het rendement van de airconditioning sterk worden vergroot. Dit kan oplopen tot 10% en 30%. De airco-unit kan op deze manier stabiele omgevingstemperaturen creëren en de gewenste temperatuur handhaven zonder extra energiekosten. Dit kan vooral voor bedrijven of organisaties enorm schelen in de kosten van energie.

Verhoging van de duurzaamheid van het gebouw

Een ander voordeel van witte daken in combinatie met airco-units is de verhoging van de duurzaamheid van het gebouw. Door het verminderen van de koellast van het gebouw, kan het energieverbruik worden verminderd, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook voordelen opleveren voor bedrijven die hun CO2-uitstoot willen verminderen.

Daarnaast gaat een wit dak langer mee dan een donker dak, omdat het minder wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Dit betekent dat er minder onderhoud en reparatie nodig is, wat weer kostenbesparend kan zijn. Je dak wit laten coaten door onze experts levert je een levensduurverlenging van 25 jaar op.

Man die dak wit verft of coate
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd hoe dak coating jouw dak kan verbeteren? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Vermindering van stedelijke hitte-eilanden

In stedelijke gebieden kan het gebruik van witte daken met airco-units ook de stedelijke hitte-eilanden verminderen. Dit komt doordat donkere oppervlakken, zoals asfalt en daken, warmte vasthouden en uitstralen, wat de omgevingstemperatuur verhoogt. Een wit dak kan de hoeveelheid warmte die wordt uitgestraald verminderen, wat de temperatuur van de stad kan verlagen. Hierdoor kan het gebruik van witte daken in combinatie met airco-units bijdragen aan een beter leefklimaat in steden.

Meer uit je airco halen?

Het gebruik van witte daken in combinatie met airco-units heeft vele voordelen. Naast de vermindering van de koellast en de vergroting van het rendement van de airconditioning, kan het ook bijdragen aan de duurzaamheid van een gebouw en de vermindering van stedelijke hitte-eilanden. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer bedrijven en organisaties overstappen op witte daken in combinatie met airco-units.

Wil je meer weten over de voordelen van witte daken in combinatie met airco-units? Neem dan contact op met onze experts.

dak wit schilderen offerte
Vrijblijvende offerte?

Vraag een vrijblijvende indicatie offerte aan

Offerte aanvragen

Verleng de levensduur van je dak vandaag!

Met onze witte dakcoating bent u verzekerd van een probleemloos dak. Zonder de hoge kosten van een complete renovatie. Vraag een offerte aan!

dak coating wit
Blog

Gerelateerde nieuws & artikelen

Vrijblijvende offerte aanvragen
Vrijblijvende offerte aanvragen