Nieuws & artikelen

Gewichtsverschil witte dakverf ten opzichte van bitumen dakbedekking

Hoe veel lichter witte dakverf, en wat betekent dit voor je dakconstructie?

Een goed dak boven je hoofd is essentieel voor het behoud van je woning of bedrijfspand. Er zijn veel verschillende soorten dakbedekking op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Een van de nieuwere en innovatieve opties is witte dakverf. Deze verf biedt niet alleen bescherming tegen weerelementen, maar heeft ook een aantal andere voordelen ten opzichte van traditionele dakbedekking. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van het gewichtsverschil.

Lichtgewicht dakbedekking

Witte siliconen dakverf heeft een groot voordeel ten opzichte van traditionele dakbedekking: het is veel lichter. Waar het overlagen met een bitumen dakbedekking tot 4 kilogram per vierkante meter weegt, is onze witte dakverf slechts 1,2 kilogram per vierkante meter. Dit lage gewicht heeft verschillende voordelen.

Makkelijk aan te brengen

Doordat siliconen dakcoating zo licht is, is het ook makkelijk aan te brengen. Er is geen zware apparatuur nodig en de coating kan snel en gemakkelijk worden aangebracht. Dit maakt het ook mogelijk om op moeilijk bereikbare plekken te komen, zoals daken van hoge gebouwen.

Geen extra belasting voor dakconstructie

Een ander voordeel van het lage gewicht van siliconen dakcoating is dat het geen extra belasting vormt voor de dakconstructie. Bij traditionele dakbedekking kan het gewicht een probleem vormen voor de draagkracht van het dak. Dit kan je pand op verschillende manieren negatief beïnvloeden. Zo kan het zijn dat de dakconstructie na het overlagen met een bitumen laag te zwaar is om ook zonnepanelen te plaatsen. Met siliconen dakcoating hoef je je hier minder zorgen over te maken.

Je kan nog veel meer voordeel uit je zonnepanelen halen in combinatie met een wit dak. Welke dat zijn lees je hier!

Man die dak wit verft of coate
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd hoe dak coating jouw dak kan verbeteren? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Duurzaamheid

Siliconen dakcoating is niet alleen licht, maar ook duurzaam. Het gaat lang mee en biedt bescherming tegen de  elementen. De coating is bestand tegen UV-straling, extreme temperaturen en regen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor platte daken en andere soorten daken.

Kostenbesparend

Doordat witte dakverf zo licht is en makkelijk aan te brengen, is het ook kostenbesparend. Er is minder mankracht nodig en de coating gaat lang mee. Hierdoor hoef je minder vaak onderhoud uit te voeren en kan je besparen op de kosten voor dakreparatie en -vervanging.

Het gewichtsverschil is lang niet het enige voordeel van onze witte dakverf. Zo wordt je dak tot wel 40 graden koeler, wekken je zonnepanelen meer stroom op en verlengt het de levensduur van je dak tot wel 25 jaar. Klaar voor je nieuwe dakbedekking? Dan is onze witte dakverf zeker het overwegen waard.

Geen brandgevaar

Bij het aanbrengen van bitumen dakbedekking is er een verhoogd brandrisico tijdens het verhitten en branden van de laag aan de ondergrond. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, vooral als er niet voldoende voorzorgsmaatregelen worden genomen. Helaas gaat dit nog wel eens fout.

Met onze witte dakcoating is dit risico er niet, omdat er geen verhitting of branden van de laag aan de ondergrond nodig is om de coating aan te brengen. Dit maakt het een veiligere optie dan traditionele bitumen dakbedekking en elimineert het risico op brandgevaar tijdens het dakbedekken.

Meer weten over de bovengenoemde voordelen? lees ook onderstaande berichten:

> Zonnepanelen en een wit dak: 30% meer energie-opbrengst

> Airco-units op een wit dak: vergroting efficiëntie airconditioning

dak wit schilderen offerte
Vrijblijvende offerte?

Vraag een vrijblijvende indicatie offerte aan

Offerte aanvragen

Verleng de levensduur van je dak vandaag!

Met onze witte dakcoating bent u verzekerd van een probleemloos dak. Zonder de hoge kosten van een complete renovatie. Vraag een offerte aan!

dak coating wit
Blog

Gerelateerde nieuws & artikelen

Vrijblijvende offerte aanvragen
Vrijblijvende offerte aanvragen