Nieuws & artikelen

Zonnepanelen en een wit dak: 30% meer energie-opbrengst

Haal tot 30% meer energie-opbrengst uit je zonnepanelen met een wit dak

Het gebruik van zonnepanelen om huizen en bedrijfspanden duurzamer te maken is de laatste jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen zien de voordelen van het opwekken van eigen energie en het verlagen van hun energierekening. Maar wist je dat het type dak waarop de zonnepanelen geïnstalleerd zijn ook van invloed kan zijn op hun opbrengst? In dit artikel leggen we uit hoe een wit dak de opbrengst van zonnepanelen kan verhogen en op die manier bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Het effect van een zwart dak op de opbrengst van zonnepanelen

Op warme dagen kan de temperatuur van een zwart dak flink oplopen tot wel 80 graden. Dit heeft als gevolg dat de opbrengst van zonnepanelen lager wordt. Zonnepanelen werken namelijk het beste rond een temperatuur van 25°C. Komt de temperatuur van een zonnecel boven de 25°C Zonnepanelen, dan verliezen ze ruwweg 0,5% per extra graad. Wordt je dak op een zonnige dag 70 graden? Dan wekken ze dus rond de 22,5% minder energie op. Een te hoge temperatuur kan er dus voor zorgen dat de panelen minder efficiënt energie opwekken.

Het effect van een wit dak op de opbrengst van zonnepanelen

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: een wit dak. Door een witte coating aan te brengen op het dak, blijft de temperatuur van het dak lager. Hierdoor wordt het rendement van zonnepanelen tot wel 30% verhoogd. Dit betekent dat je meer energie kunt opwekken met dezelfde hoeveelheid zonnepanelen. Op de lange termijn kan dit resulteren in een aanzienlijke besparing op je energierekening en een flinke inkorting van de terugverdientijd van je panelen.

Bovendien heeft een wit dak niet alleen voordelen voor de opbrengst van zonnepanelen, maar ook voor het milieu. Door de lagere temperatuur van het dak wordt er namelijk minder warmte de lucht in gestraald, wat zorgt voor minder uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast gaat een wit dak langer mee dan een zwart dak, waardoor je uiteindelijk ook geld bespaart op onderhoudskosten.

Man die dak wit verft of coate
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd hoe dak coating jouw dak kan verbeteren? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Bifacial zonnepanelen op een wit dak

Als je het maximale uit je zonnepanelen wilt halen, is het ook mogelijk om te kiezen voor bifacial zonnepanelen. Deze bieden we samen met een vertrouwde partner aan. Dit zijn zonnepanelen met dubbele zonnecellen die aan beide kanten van het paneel licht kunnen opvangen. Hierdoor kunnen ze meer energie opwekken dan traditionele zonnepanelen. Bifacial zonnepanelen zijn erg effectief in combinatie met een wit dak. Doordat het witte dak het licht weerkaatst, wordt er meer licht opgevangen door de achterkant van de panelen. Op die manier kunnen bifacial zonnepanelen tot wel 30% meer energie opwekken dan traditionele zonnepanelen. In combinatie met de lagere daktempratuur gaan de zonnepanelen ook nog eens beter werken. Zo kan de rendementsverhogingg nog verder oplopen.

Een goed idee?

Een wit dak met zonnepanelen is een slimme keuze voor iedereen die zijn huis of kantoorpand duurzamer wil maken. Het zorgt voor een hogere opbrengst van zonnepanelen en draagt bij aan een beter milieu. Als je het maximale uit je zonnepanelen wilt halen, kun je ook kiezen voor bifacial zonnepanelen. Deze panelen zijn erg effectief in combinatie met een wit dak en kunnen tot wel 30% meer energie opwekken dan traditionele zonnepanelen.

Ben jij geïnteresseerd in het gebruik van zonnepanelen om je huis duurzamer te maken, maar heb je geen idee wat een wit dak hiermee te maken heeft? Maak je geen zorgen, wij leggen het graag aan je uit! Neem via deze pagina contact met ons op.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis? Vraag dan nu een offerte aan en ontdek hoeveel je kunt besparen met een wit dak en zonnepanelen!

dak wit schilderen offerte
Vrijblijvende offerte?

Vraag een vrijblijvende indicatie offerte aan

Offerte aanvragen

Verleng de levensduur van je dak vandaag!

Met onze witte dakcoating bent u verzekerd van een probleemloos dak. Zonder de hoge kosten van een complete renovatie. Vraag een offerte aan!

dak coating wit
Blog

Gerelateerde nieuws & artikelen

Vrijblijvende offerte aanvragen
Vrijblijvende offerte aanvragen