Nieuws & artikelen

Veelgestelde vragen over witte dakcoating

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over onze veelzijdige en duurzame witte dakcoating!

Het dak is een essentieel onderdeel van elk gebouw, en het beschermen en onderhouden van het dak is van vitaal belang voor de algehele gezondheid en duurzaamheid van de structuur. Of je nu een huiseigenaar bent die op zoek is naar een milieuvriendelijke oplossing, een ondernemer die wil investeren in de toekomst van je bedrijfsdak, of gewoon nieuwsgierig naar de innovaties in dakcoating. Hieronder gaan we in op veel voorkomende vragen.

Meer veelgestelde vragen bekijken? Op deze pagina hebben we een mooie verzameling staan.

Kan jullie dakcoating op elke ondergrond?

Verschillende ondergronden

Onze witte dakcoating kan op verschillende ondergronden zoals bitumen en EPDM, maar ook op RVS, PVC, beton en diverse houtsoorten. Het is belangrijk dat het dak minimaal vijf jaar oud is. EPDM en Bitumen zijn de meest voorkomende daken in Nederland, en dus ook de meest voorkomende daken die wit geverft worden. Of je ondergrond nu ruw of vlak is, witte dakcoating is een veelzijdige oplossing.

Duurzaamheid en milieu-impact

Witte dakcoating is niet alleen veelzijdig, maar ook milieuvriendelijk en duurzaam. Het hoofdbestanddeel van onze coating is zand, een overvloedige natuurlijke hulpbron, waardoor het een duurzame keuze is. Er hoeft geen bitumen afgevoerd te worden en ook heeft het product een lange levensduur. Daarnaast bespaart elke vierkante meter gecoat dak in New York (een stad met vele witte daken) zo'n 2,85 kilo CO2 per vierkante meter gecoat dak. Ook in Nederland zal elke vierkante meter een soortgelijke CO2-besparing hebben.

Hoe lang gaat de dakcoating mee?

Levensduur van witte dakcoating

De levensduur van witte dakcoating varieert afhankelijk van het type coating en de omgevingscondities. Over het algemeen gaat onze witte dakcoating 20 tot 25 jaar mee. Indien nodig kan de coating opnieuw worden aangebracht voor nog een levensduurverlenging van 25 jaar.

Investeren in de toekomst

Door te kiezen voor witte dakcoating, investeer je in de toekomst van je dak. Met de mogelijkheid om de coating opnieuw aan te brengen, kun je de levensduur van je dak aanzienlijk verlengen, wat zowel economisch als ecologisch voordelig is.

Hoe kan ik de witte dakcoating het beste onderhouden?

Onderhoudstips

Het is belangrijk om vuil en andere verontreinigingen van het dakoppervlak te verwijderen om de reflecterende eigenschappen van de coating te behouden. Daarom raden wij aan om eens per jaar vuil van je witte dak te verwijderen.

Langdurige schoonheid

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je witte dak er niet alleen goed uitziet, maar ook zijn functionaliteit behoudt. Een goed onderhouden wit dak blijft reflecteren, waardoor je kunt blijven genieten van de voordelen zoals energiebesparing en temperatuurregulatie.

Waarom werken zonnepanelen beter op een wit dak?

Reflecterende eigenschappen

Zonnepanelen werken beter op een wit dak omdat de reflecterende eigenschappen van het dak het zonlicht weerkaatsen en dus minder warmte opnemen. Dit betekent dat de temperatuur van het dak lager blijft, waardoor de efficiëntie van de zonnepanelen wordt verhoogd.

Albedo licht

Albedo licht is het licht dat wordt weerkaatst door oppervlakken zoals daken en wegen. Hoe hoger de albedo van een oppervlak, hoe meer licht het weerkaatst en dus hoe lager de temperatuur van het oppervlak blijft. Dit draagt bij aan de efficiëntie van zonnepanelen op een wit dak.

Wat zijn bifacial zonnepanelen?

Tweezijdige energieopwekking

Bifaciale zonnepanelen zijn zonnepanelen die aan beide zijden energie kunnen opwekken. Dit komt doordat deze zonnepanelen niet alleen licht aan de bovenkant opvangen, maar ook licht aan de onderkant dat via reflectie van het dak of de grond komt.

Toepassingen en voordelen

Bifaciale zonnepanelen zijn vooral interessant wanneer er voldoende reflecterende oppervlakken zijn die licht aan de onderkant van de zonnepanelen kunnen weerkaatsen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij platte daken of bij installaties in gebieden met veel sneeuw of ijs.

Hoeveel jaar garantie geven jullie op de dakcoating?

Garantie en vertrouwen

Op onze dakcoating geven we 10 jaar garantie. De levensduur is gemiddeld zo'n 25 jaar. Dit is een teken van ons vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten. Met deze garantie kun je met een gerust hart investeren in witte dakcoating.

Andere kleuren dakcoating

Hoewel we voornamelijk witte dakcoating aanraden vanwege de voordelen, hebben we ook grijze en zwarte dakcoating. Wil je meer weten over een andere kleur? Neem dan contact met ons op.

Is een dak coaten goedkoper dan een nieuw bitumen dak?

Kosten en besparingen

De prijs van het coaten van je dak is ongeveer even duur als een nieuw bitumen dak. Als je echter op de langetermijn denkt, is het een goedkoper alternatief. De laag die na 25 jaar aangebracht wordt, is namelijk dunner en daardoor goedkoper. Daarnaast heb je met een wit dak natuurlijk nog veel meer voordelen ten opzichte van een zwart dak.

Duurzaamheid en energiebesparing

Het wit coaten van je dak is niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar ook een duurzame investering. Door het wit coaten van je dak kun je tot wel 30% op je energierekening besparen, dankzij de reflecterende eigenschappen van de coating.

Heb je andere vragen die in deze blogpost niet besproken worden? Neem dan contact met ons op! Door te kiezen voor een wit gecoat dak, maak je een investering die zowel economisch als ecologisch verstandig is. Wil je meer weten over onze dakcoating of overwegen om je eigen dak te laten coaten? Neem dan contact met ons op, en ons team van deskundige professionals zal je graag verder helpen. Je dak verdient het beste, en wij staan klaar om het te bieden.

Man die dak wit verft of coate
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd hoe dak coating jouw dak kan verbeteren? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen
dak wit schilderen offerte
Vrijblijvende offerte?

Vraag een vrijblijvende indicatie offerte aan

Offerte aanvragen

Verleng de levensduur van je dak vandaag!

Met onze witte dakcoating bent u verzekerd van een probleemloos dak. Zonder de hoge kosten van een complete renovatie. Vraag een offerte aan!

dak coating wit
Blog

Gerelateerde nieuws & artikelen

Vrijblijvende offerte aanvragen
Vrijblijvende offerte aanvragen