Nieuws & artikelen

Is mijn dak geschikt voor witte dakcoating?

Welke daken kunnen er wit worden geverfd? Lees het in dit artikel.

EPDM daken

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een synthetisch rubber dat vaak wordt gebruikt voor dakbedekkingen. Het is een duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen weersinvloeden en temperatuurschommelingen. EPDM daken gaan meestal 30 tot 50 jaar mee en zijn relatief eenvoudig te installeren.‍Een van de voordelen van het coaten van een EPDM dak is dat het dak na het coaten veel reflectiever wordt. Dit betekent dat het dak beter in staat is om zonlicht te reflecteren, wat helpt bij het verminderen van de warmteopname van het gebouw. Dit wordt het albedo effect genoemd. Hierdoor blijft het binnenklimaat van het gebouw koeler en daalt de energierekening.‍Daarnaast zorgt de witte coating voor een extra beschermlaag op het dak, waardoor het minder snel beschadigd raakt door bijvoorbeeld UV-straling. Hierdoor gaat een EPDM dak met witte coating langer mee dan een dak zonder coating.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is een veelvoorkomende vorm van dakbedekking. Het is een materiaal dat bestaat uit asfalt en andere materialen, zoals glasvlies, polyester of glasvezel. Het materiaal is sterk, duurzaam en bestand tegen weersinvloeden.‍Wanneer een bitumen dak wordt gecoat met witte verf, kan het de warmteopname van het gebouw sterk verminderen. Dit komt doordat de witte verf het zonlicht reflecteert, waardoor er minder warmte wordt opgenomen. Hierdoor wordt het binnenklimaat koeler en kan er flink bespaard worden op de energierekening.‍Daarnaast zorgt de witte coating voor een extra beschermingslaag op het dak, waardoor het dak langer meegaat. Bitumen daken die zijn gecoat met witte verf, gaan tot wel twee keer zo lang mee als daken zonder coating.

Man die dak wit verft of coate
Vrijblijvende offerte?

Vraag een vrijblijvende indicatie offerte aan

Offerte aanvragen

Waarom witte verf een goede oplossing is voor EPDM en Bitumen daken

Witte verf is een goede oplossing voor EPDM en Bitumen daken omdat het verschillende voordelen biedt. Zoals eerder genoemd, kan het helpen de levensduur van het dak te verlengen. Door het aanbrengen van een witte coating wordt het dak beschermd tegen UV-straling, waardoor het dak minder snel beschadigd raakt en langer meegaat. Ook vermindert de temperatuurschommelingen. Het kan ook de energiekosten verlagen door te helpen de temperatuur binnen het gebouw te regelen.

Nog een bijkomend voordeel is dat het overlagen van je dak met witte dakverf een stuk lichter is. Waar bitumen tot 4 kilo per vierkante meter weegt, weegt onze witte dakverf slechts 1,2 kilo per vierkante meter.‍Daarnaast is witte dakverf ook een milieuvriendelijkere optie dan andere soorten dakbedekking. De verf bevat geen schadelijke stoffen zoals teer, die in traditionele dakbedekkingen gebruikt worden. Hierdoor zijn wit gecoate daken veiliger voor zowel het milieu als de gezondheid van de bewoners.

Het onderhouden van wit gecoate daken

Om ervoor te zorgen dat witte gecoate daken hun maximale levensduur behouden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Dit omvat het verwijderen van vuil, bladeren en ander afval dat zich op het dak kan verzamelen. Dit is eenvoudig zelf uit te voeren met water en eventueel zeep. Het is ook een goed idee om het dak om de paar jaar te laten inspecteren door een professional om ervoor te zorgen dat het goed functioneert en er geen problemen zijn die aangepakt moeten worden.‍

Wil jij ook profiteren van de voordelen van het wit coaten van je dak? Vraag dan nu een offerte aan en ontdek hoe eenvoudig het is om je huis of gebouw te verduurzamen. Met onze professionele service en hoogwaardige materialen ben je verzekerd van een duurzame en waardevolle investering. Samen creëren we een betere toekomst voor ons allemaal.

Meer weten over de bovengenoemde voordelen? lees ook onderstaande berichten:

> Gewichtsverschil witte dakverf ten opzichte van bitumen dakbedekking

> Albedo licht: De reflecterende eigenschappen van oppervlakken

dak wit schilderen offerte
Vrijblijvende offerte?

Vraag een vrijblijvende indicatie offerte aan

Offerte aanvragen

Verleng de levensduur van je dak vandaag!

Met onze witte dakcoating bent u verzekerd van een probleemloos dak. Zonder de hoge kosten van een complete renovatie. Vraag een offerte aan!

dak coating wit
Blog

Gerelateerde nieuws & artikelen