Bitumen dak vervangen

Bitumen dak repareren of vervangen met witte dakcoating

Je bitumen dak verdient het beste - versterk het met onze witte dakcoating voor een langere levensduur, verminderde energiekosten en een milieuvriendelijke keuze.

versleten bitumen dak
Levensduur

Wanneer een bitumen dak vervangen?

Over het algemeen heeft een bitumen dak een levensduur van ongeveer 20 tot 30 jaar. Deze levensduur wordt aanzienlijk beïnvloed door factoren zoals extreme weersomstandigheden, onvoldoende onderhoud en slechte installatie. Als je bitumen dak deze leeftijd heeft bereikt of als je tekenen van slijtage of schade ziet, zoals scheuren, blaren of waterlekken, is het tijd om je dak te vervangen.

Maar wat als we je vertellen dat er een manier is om de levensduur van uw bitumen dak flink te verlengen, zonder de noodzaak voor een volledige dakvervanging? Bij Cooledaken bieden we een innovatieve oplossing in de vorm van onze witte dakcoating. Deze duurzame coating kan direct worden aangebracht op je bestaande bitumen dak, waardoor het dak wordt hersteld en de levensduur ervan verlengd.

Is mijn dak geschikt voor dak coating?

De nadelen van bitumen dakbekking

Bitumen dakbedekking kent veel nadelen.

Warmte absorberend

Bitumen daken zijn meestal zwart en absorberen daardoor veel zonlicht. Dit leidt tot hoge temperaturen op het dak.

Onderhoud

Bitumen daken hebben regelmatig onderhoud nodig om hun levensduur te verlengen. Ze kunnen scheuren en blaren ontwikkelen, vooral bij blootstelling aan extreme weersomstandigheden.

Milieu-impact

Bitumen is een product van aardolie, wat betekent dat het niet de meest milieuvriendelijke keuze is.

Hoewel er recyclingprogramma's bestaan, komen veel oude bitumen daken nog steeds op stortplaatsen terecht.

Meer informatie
Meer informatie

De voordelen van witte dakcoating

Witte dakcoating bied veel voordelen die bitumen dakbedekking niet bied.

Houd uw dak tot 40° koeler

Dak coating is een hele goede manier om uw dak koel te houden. Dit bespaart veel energiekosten voor het verkoelen van het pand.

Dakbelijning

Geen gevaarlijke struikeldraden op je dak, maar een goed zichtbare belijning. Net als op een voetbalveld.

Licht in gewicht

Dak overlagen met coating is slechts 1.2kg per m2. Bitumen dak overlagen daarentegen weegt 4kg per m2.

Rendementsvergroting gebruik airconditioning

Een airconditioning werkt optimaal wanneer deze koele lucht in kan “ademen” en de warme lucht kan uitblazen.

Meer informatie
Meer informatie

Herstel of vervang uw bitumen dak met dak coating

Kies voor dakcoating om uw bitumen dak te herstellen en ervaar de vele voordelen.

Wit dak coating op een bitumen dak
bitumen dak repareren met wit dak coating
Levensduur

Levensduur bitumen dak verlengen

Elk dak heeft onderhoud nodig en bitumen daken vormen hierop geen uitzondering. Zo zijn bitumen daken ook onderhevig aan slijtage. Zonder de juiste zorg en aandacht kan de levensduur van uw bitumen dak aanzienlijk worden verkort.

Eén van de meest effectieve manieren om de levensduur van uw bitumen dak te verlengen, is door het aanbrengen van een hoogwaardige dakcoating. Hier bij Cooledaken hebben we een speciale witte dakcoating ontwikkeld die ontworpen is om de levensduur van je dak te verlengen (tot wel 25 jaar), terwijl het ook bijdraagt aan energiebesparing en milieuvriendelijkheid.

Onze witte dakcoating werkt door een beschermende laag te creëren op het oppervlak van je bitumen dak. Deze coating is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen, waardoor je dak beter beschermd is tegen zonlicht, regen, wind en temperatuurschommelingen.

Waarom het wit coaten van je dak een duurzame keuze is
lek bitumen dak repareren met wit dak coating
Dak herstellen

Bitumen dak herstellen met dakcoating

Onze hoogwaardige witte dakcoating is een uitstekende oplossing voor het herstellen van een bitumen dak. Het vormt een duurzame, waterdichte laag die het bestaande dak beschermt tegen verdere weersinvloeden en slijtage. De coating is ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen, waardoor je dak beter beschermd is tegen zonlicht, regen, wind en temperatuurschommelingen. Zelfs als je bitumen dak lek is.

Ik wil weten wat ik kan besparen!
Levensduur

Kosten bitumen dak vervangen

Het vervangen van een bitumen dak is een grote investering. De kosten variëren flink, afhankelijk van factoren zoals de grootte en toegankelijkheid van het dak, de complexiteit van de installatie en het type bitumen dat wordt gebruikt. Maar wist je dat er een kosteneffectieve en duurzame oplossing is die de noodzaak om uw dak volledig te vervangen kan elimineren?

Cooledaken biedt een kosteneffectieve oplossing met onze witte dakcoating, die direct op het bestaande dak wordt aangebracht en de levensduur tot 25 jaar verlengt. Deze duurzame, waterdichte coating voorkomt lekkages, reflecteert zonnestralen om warmteabsorptie en thermische belasting te verminderen, verlaagt de binnentemperatuur en bespaart energie, waardoor volledige vervanging overbodig wordt.

Nadat onze witte dakcoating er 25 jaar op ligt, kan deze in één enkele laag gecoat worden voor nog eens een levensduurverlenging van 25 jaar!

De verborgen kosten van traditionele dakbedekking
Levensduur

Lekkage bitumen dak herstellen

Een lekkend bitumen dak is een bron van zorgen en frustratie. Het kan leiden tot wateroverlast, rot, schade aan interieur en structurele problemen die kostbare reparaties nodig hebben. Dus hoe kan je een lekkage in je bitumen dak effectief herstellen?

Bij Cooledaken begrijpen we hoe belangrijk het is om lekkages snel en efficiënt aan te pakken. Daarom bieden we een hoogwaardige oplossing in de vorm van onze witte dakcoating. Deze unieke coating kan niet alleen helpen bij het herstellen van lekkages, en verlengt tegelijkertijd de levensduur van je dak tot 25 jaar. Onze witte dakcoating wordt direct op je bestaande bitumen dak aangebracht en vormt een waterdichte barrière die lekkages stopt en voorkomt dat nieuwe ontstaan.

Ik wil een indicatie-offerte aanvragen

Herstel of vervang uw bitumen dak met dak coating

Kies voor dakcoating om uw bitumen dak te herstellen en ervaar de vele voordelen.

Wit dak coating op een bitumen dak
FAQ

Veelgestelde vragen

Als je op zoek bent naar extra informatie, vul dan het formulier onderaan de pagina in. Je ontvangt de informatie daarna in je mailbox.

Wat is de beste manier om de levensduur van een bitumen dak te verlengen?

Hoe kan ik een lekkage in mijn bitumen dak herstellen?

Hoe kan witte dakcoating helpen om energie te besparen?

Hoe vaak moet ik de witte dakcoating op mijn bitumen dak vernieuwen?

Blog

Ons laatste nieuws & artikelen