Nieuws & artikelen

Dakcoating: Witte Siliconen en voor bitumen daken

Dakcoating van siliconen word veel gebruikt om bitumen daken te vernieuwen.

siliconen dakcoating op een bitumen dak
siliconen dakcoating op een bitumen dak

Wat is Dak Coating

Dak coating is een beschermende laag die aangebracht wordt op daken om ze te beschermen tegen diverse weersinvloeden. Deze coatings zijn ontworpen om de levensduur van daken te verlengen en onderhoudskosten te verlagen. Ze bieden een waterdichte barrière die beschermt tegen regen, wind, UV-stralen en temperatuurschommelingen. Door het aanbrengen van dak coating kan een verouderd dak er weer als nieuw uitzien en worden de prestaties ervan verbeterd.

Soorten Dak Coating

Er zijn verschillende soorten dak coatings beschikbaar, elk met unieke eigenschappen en voordelen. De meest voorkomende soorten zijn:

 • Siliconen Coatings: Deze zijn bijzonder effectief voor platte daken en bieden uitstekende weerstand tegen water en UV-stralen.
 • Acryl Coatings: Ideaal voor reflectiviteit en UV-bescherming, acryl coatings zijn een kosteneffectieve optie voor veel daktypes.
 • Polyurethaan Coatings: Deze zijn zeer slijtvast en ideaal voor daken die blootstaan aan fysieke belasting of chemische blootstelling.

Voordelen van Siliconen Dak Coating

Siliconen dak coating biedt meerdere voordelen, waaronder:

 • Langere Levensduur: Beschermt het dak tegen slijtage, verlengt de levensduur.
 • Waterbestendigheid: Biedt een sterke barrière tegen vocht en lekkages.
 • Energie-efficiëntie: Reflecteert zonlicht, waardoor het gebouw koeler blijft en energiekosten bespaart.
 • Weerstand tegen UV-stralen: Vermindert degradatie door blootstelling aan zonlicht.
 • Flexibiliteit: Blijft flexibel bij diverse temperaturen, voorkomt scheuren.

Hoe Wordt Dak Coating Aangebracht?

Het aanbrengen van dak coating omvat de volgende stappen:

 1. Voorbereiding: Reinig het dakoppervlak en zorg dat het droog en vrij van vuil is.
 2. Primer Aanbrengen: Breng indien nodig een primerlaag aan voor betere hechting.
 3. Coating Aanbrengen: Verdeel de coating gelijkmatig met een roller of kwast.
 4. Drogen: Laat de coating drogen volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

Man die dak wit verft of coate
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd hoe dak coating jouw dak kan verbeteren? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Dakcoating vs Bitumen

Het kiezen tussen dakcoating en bitumen hangt af van verschillende factoren. Terwijl bitumen een traditionele dakbedekking is, biedt dakcoating een moderne oplossing met extra voordelen. Dakcoatings zijn vaak lichter in gewicht, gemakkelijker aan te brengen en bieden betere reflectiviteit. Dit resulteert in een koeler dak en lagere energiekosten. Bitumen daarentegen kan meer geschikt zijn voor bepaalde daktypen en budgetten.

Dakcoating voor Bitumen Daken

Dakcoating is een uitstekende optie voor het herstellen van bitumen daken. Deze coating herstelt verouderde daken door een laag aan te brengen die beschermt tegen weersinvloeden, UV-stralen en vocht. Dit resulteert niet alleen in een verlengde levensduur van het dak, maar ook in verbeterde energie-efficiëntie door de reflecterende eigenschappen van de coating. Het aanbrengen is relatief eenvoudig en direct toepasbaar op bestaande bitumen daken, waardoor het een kostenbesparende en praktische oplossing is.

Onderhoud en Levensduur van een Gecoat Dak

Een gecoat dak vereist minder onderhoud dan traditionele dakbedekkingen en biedt een aanzienlijk langere levensduur. Regelmatige inspectie en eenvoudige reiniging zijn meestal voldoende om de coating in topconditie te houden. Deze onderhoudsvriendelijke aard, samen met de duurzaamheid van de coating, maakt het een kosteneffectieve langetermijnoplossing voor dakonderhoud.

Kosten van Dakcoating

De initiële kosten voor het aanbrengen van dakcoating kunnen variëren, maar worden vaak gecompenseerd door de langdurige voordelen. De coating vermindert de noodzaak voor frequente reparaties en vervangingen, wat op lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen oplevert.

Kostenbesparing op de Lange Termijn

De investering in dakcoating resulteert in lagere energiekosten, minder onderhoud en een langere levensduur van het dak, wat leidt tot aanzienlijke besparingen over de tijd.

Veelgestelde vragen over dak coating

Hoe lang gaat dakcoating mee?

De levensduur van dakcoating varieert, maar hoogwaardige siliconen dakcoatings kunnen tot 25 jaar meegaan, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en het onderhoud.

Is dakcoating geschikt voor alle soorten daken?

Dakcoating kan op de meeste daksoorten worden aangebracht, waaronder bitumen, EPDM, PVC en zelfs op sommige metalen en betonnen oppervlakken.

Hoe vaak moet dakcoating worden onderhouden?

Het wordt aanbevolen om jaarlijks een inspectie en basisreiniging uit te voeren om de reflecterende eigenschappen van de coating te behouden.

Kan dakcoating helpen bij het verlagen van energiekosten?

Ja, reflecterende dakcoatings kunnen de temperatuur van het dak verlagen, wat resulteert in lagere energiekosten door verminderd gebruik van airconditioning.

Is het mogelijk om zelf dakcoating aan te brengen?

Hoewel het mogelijk is, wordt professionele toepassing aanbevolen voor het beste resultaat en om garantievoorwaarden te waarborgen.

dak wit schilderen offerte
Vrijblijvende offerte?

Vraag een vrijblijvende indicatie offerte aan

Offerte aanvragen

Verleng de levensduur van je dak vandaag!

Met onze witte dakcoating bent u verzekerd van een probleemloos dak. Zonder de hoge kosten van een complete renovatie. Vraag een offerte aan!

dak coating wit
Blog

Gerelateerde nieuws & artikelen

Vrijblijvende offerte aanvragen
Vrijblijvende offerte aanvragen